Dziś, przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, zdrowe muffinki :) Mam nadzieję, że spróbujecie bo naprawdę warto :)
Składniki:
1,5 szklanki startej na grubych oczkach dyni bez skóry
2 jajka
0,5 szklanki oleju
0,5 szklanki mleka
3 łyżki płynnego syropu klonowego
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 banan
Sposób przygotowania:
*Mokre składniki łączymy i mieszamy dokładnie łyżką.
*Suche składniki łączymy i również mieszamy.
Składniki:
1,5 szklanki startej na grubych oczkach dyni bez skóry
2 jajka
0,5 szklanki oleju
0,5 szklanki mleka
3 łyżki płynnego syropu klonowego
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 banan
Sposób przygotowania:
*Mokre składniki łączymy i mieszamy dokładnie łyżką.
*Suche składniki łączymy i również mieszamy.
*Łączymy mokre i suche składniki i mieszamy łyżką, aż ciasto będzie miała jednolitą konsystencję bez grudek.
*Nalewamy po jednej łyżeczce ciasta do każdej foremki, kładziemy po jednym grubym plasterku banana i przykrywamy kolejną porcją ciasta tak, by foremki były zalane do 3/4 ich wysokości.
*Pieczemy w 180'C przez ok 20 min :)
Smacznego! :)
1 Comments
Uwieeeeelbiam dynię! Zamienię mąkę pszenną na bezglutenową, olej na koksowy i będzie zdrowsza wersja!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na bloga, liczę, że zostawisz po sobie jakiś ślad http://vickyemikor.blogspot.com/