Owsiane, letnie muffinki - wersja fit
Końcówka wiosny i początek lata to okres w którym sezonowo przechodzimy z jednych owoców na drugie. Truskawki, czereśnie, maliny i wiele wiele innych, a co najważniejsze każdy znajdzie coś dla siebie. Dlatego wiele osób szuka ciekawych, kulinarnych zastosowań dla tych pyszności. Ja zdecydowałam się na muffinki, bo nie potrafię oprzeć się im, kiedy jeszcze ciepłe wręcz uśmiechają się do mnie i zachęcają do spróbowania. Dodatkowo łatwo zrobić je samemu w domu, a smak jest o niebo lepszy niż tych kupionych w supermarkecie. Oczywiście przy tym wszystkim nie zapominam o tym, co teraz w modzie, czyli byciu fit! Do moich muffinek wykorzystałam dlatego płatki owsiane oraz maślankę lub kefir. Całość zapewnia wyjątkowy smak, a najlepsze jest to że pozwala nam totalnie eksperymentować i dodawac, czy mieszać przeróżne owoce :)
SKŁADNIKI:
- dwie szklanki płatków owsianych
-dwa dojrzałe banany
- dwa jajka
- pół szklanki maślanka lub kefir
- łyżeczka proszek do pieczenia
- ulubione owoce
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki (poza owocami na wierzch, np. truskawkami) zblendować na gładką masę.
Wlać do formy do babeczek wyłożonej papilotkami.
Udekorować kawałkami owoców.
Piec przez ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół).
SMACZNEGO!
5 Comments
wyglądają przepysznie na pewno zrobię a w wolny czasie zapraszam do mnie https://ostatniemarzenielastdream.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńale wyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuńZapisałam sobie przepis, muszę je wypróbować <3
OdpowiedzUsuńŁojeny! Pysznosci!
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuń