Budyń jaglany z bananem i masłem orzechowym
Znudziła Wam się owsianka albo jajecznica na śniadanie? To mam dla Was idealny przepis! Przepis na bardzo zdrowy, smaczny budyń jaglany z dodatkiem masła orzechowego i banana :)
SKŁADNIKI:
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka (migdałowego lub krowiego)
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 banan
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka (migdałowego lub krowiego)
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 banan
RZYGOTOWANIE:
- Kaszę wsypać na sitko i dokładnie przepłukać gorącą wodą z kranu. Wypłukaną kaszę włożyć do rondelka, wlać jedną szklankę mleka, przykryć i zagotować. Gotować przez ok. 15 minut na minimalnym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn.
- Do ugotowanej kaszy dodać drugą szklankę mleka oraz masło orzechowe, wymieszać i jeszcze przez chwilę podgrzać całość. Przełożyć do blendera, dodać połowę banana i zmiksować na gładki mus.
- Wyłożyć do miseczek, dodać resztę banana pokrojonego na plasterki i posypać lekko kakao. Smacznego!
Przepis zapożyczony z bloga Kwestiasmaku.com
3 Comments
Budynia jaglanego jeszcze nie jadlam, ale widzę, że wygląda przepysznie mniami <3
OdpowiedzUsuńosttanio robiłam kotleciki cykiniowe z kaszą jaglaną- również polecam :)
*cukiniowe
UsuńBardzo fajny pomysł na przekąskę wysoko węglowodanową. Warto właśnie zadbać o formę i energie jedząc takie przekąski.
OdpowiedzUsuń